Flyet i Salling

JuniorDet fly, der i vinter beklædte indgangsarealet ved Sallings Bager, er et svævefly. Junior som flyet hedder, har sin normale arbejdsplads over flyvepladsen i True ved Tilst. Det er i det fly, at elever fra Aarhus Svæveflyveklub bliver til piloter.

Af Jakob Chor

Det kan jo virke underligt, sådan at lade et fly hænge og dingle i den behagelige stormagasin-luft. Det er netop denne effekt, designchef Jens Severinsen ønskede flyet skulle give. ”Det skal være anderledes at komme herind” som han udtrykker det.
Flyvning fascinerer os, og rigtigt mange drenge (og mænd) har haft drømmen om at blive pilot. De fleste forbinder flyvning med noget helt andet end en hyggelig eftermiddag i Sallings butikker, og ja, flyvning er da også lidt noget andet. Svæveflyvning er en hobby og en sport, som golf og andre fritidsaktiviteter er det. Derfor er der også mange nye elever i Aarhus Svæveflyveklub hvert år.

Svæveflyvning er poesi

"Hvis flyvning er et sprog, er svæveflyvning poesien". Sådan udtrykker svæveflyvepiloterne selv oplevelsen i det himmelblå. Med begreb og viden om luftmassernes egenskaber udnytter piloterne termikken, de opadgående luftstrømme, til at holde flyet i luften i op til flere timer ad gangen. Flyet i Salling bruges til dagligt i undervisningen af klubbens elever. Her lærer de at betjene et fly - sammen med den teoretiske undervisning, der også følger med et svæveflyvecertifikat.

Flyvning lige over Aarhus

Selvom det ophængte fly er i uvante omgivelser, slår det normalt sine folder i det aarhusianske lufthav. Med startbane i True ved Tilst er det ikke udsædvanligt, at de aarhusianske svæveflyvere lægger vejen forbi midtbyen.
Flyveklubben er åben for nye elever. Mange tror man skal være supermand for at flyve, men faktisk er helbredskravene ikke urimeligt høje. Et par briller og et springerknæ er ikke noget problem, hvis man vil prøve kræfter med den fascinerende sport.

Bliv svæveflyver

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Aarhus Svæveflyveklub